Zwerfafvalbrigade Nieuw-Dijk veegt straten schoon

NIEUW-DIJK – Liefst 25 bewoners uit Nieuw-Dijk trotseerden zondag 10 maart weer en wind voor de aftrap van de Zwerfafvalbrigade in het dorp. Gewapend met knijpers en vuilniszakken gingen zij zondagmorgen de straat op om Nieuw-Dijk weer wat schoner te maken.

Wethouder Wim Sinderdinck was ook aanwezig en deed de aftrap. “Ik vind het een geweldig initiatief, maar eigenlijk zou het niet nodig moeten zijn”, zei hij. “Zo was ik bij het carnaval in Beek en schrok ik van het afval dat was achtergelaten na de optocht. Ik gun iedere feestvierder zijn of haar feestje, maar laat anderen niet opdraaien voor de rotzooi die je zelf achterlaat. Ik hoop dat de zwerfafvalbrigades in onze gemeente anderen inspireren om netjes om te gaan met afval en te werken aan een schoon Montferland.”

De zwerfafvalbrigadisten adopteren straten om het zwerfafval in de omgeving zichtbaar terug te dringen en zij hopen dat ook andere bewoners, ieder op hun eigen manier, een steentje bijdragen. De Zwerfafvalbrigade is tot stand gekomen door de samenwerking tussen de bewoners, de gemeente Montferland en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Tijl Essens van SLG, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, of via Thea en Willem Wolters (06-45163105), die vanuit Nieuw-Dijk aanspreekpunt zijn.

De Zwerfafvalbrigade Nieuw-Dijk. Foto Willem Wolters