Vrouwen voeren lijst PvdA Montferland aan

MONTFERLAND – Drie vrouwen voeren de lijst aan van PvdA Montferland voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Tijdens de ledenvergadering van 20 december kozen de leden hun kandidaten.

De top 7 van PvdA Montferland met v.l.n.r. Ingrid Wolsing, Justin van Moll, Dini Burgers, André Menting, Els Rutting, Felix van Moll en Diane Peters. Foto PvdA Montferland

Een speciale commissie selecteerde de kandidaten op hun kwaliteiten, vaardigheden en ervaring en droeg deze volgorde voor, die door de leden werd overgenomen. Opvallend is dat de top drie uit vrouwen bestaat. De huidige wethouder Ingrid Wolsing uit Didam voert de lijst aan. Daarna volgt waterschapsbestuurder Els Rutting uit Braamt. Als derde staat Dini Burgers, die nu voorzitter is van de dorpsraad in Kilder.

Op plek vier staat André Menting uit Stokkum, op dit moment lid is van de raadscommissie Ruimte en Financiën. Justin van Moll uit ’s-Heerenberg op 5 is de jongste op de lijst. Op plek 6 en 7 staan Diane Peters uit Didam en Felix van Moll uit ’s-Heerenberg. De lijst bestaat momenteel uit zestien kandidaten, maar wordt mogelijk nog met enkele kandidaten uitgebreid.

Tijdens de ledenvergadering is ook het conceptverkiezingsprogramma besproken en vastgesteld. Daarin worden nog enkele wijzigingen aangebracht, maar enkele onderwerpen voeren de boventoon. Dat zijn bijvoorbeeld de bestrijding van armoede, meer aandacht voor mantelzorg en een grotere stem voor inwoners bij projecten.

Kandidatenlijst
1. Ingrid Wolsing, Didam; 2. Els Rutting, Braamt; 3. Dini Burgers, Kilder; 4. André Menting, Stokkum; 5. Justin van Moll, s-Heerenberg; 6. Diane Peters, Didam; 7. Felix van Moll, ’s-Heerenberg; 8. Rikie Thijssen, Zeddam; 9. Anna van de Velde, Loerbeek; 10. Jan van de Werff, Kilder; 11. Menno Driessen, Didam; 12. Stien Ebben, ’s-Heerenberg; 13. Herman Jansen, Braamt; 14. Jan van Zomeren, Didam; 15. Chris van Pelt, Didam; 16. Fred Baars, BraamFacebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.