Vrouwen spelen hoofdrol in filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Bij filmhuis Barghse Huus hebben deze week vrouwen de hoofdrol. Olivia Colman won de Oscar voor beste vrouwelijke hoofdrol voor haar vertolking van de labiele koningin Anne in The Favourite. Deze film draait vandaag om 13.30 en 20 uur in het filmhuis.

In Verliefd op Cuba (foto) komt een moeder erachter komt dat haar dochter niet alleen een nieuwe relatie heeft met een Cubaan, maar ook nog op Cuba gaat trouwen. Verliefd op Cuba is te zien op vrijdag 19 april tijdens een speciale Ladies Night en op woensdag 24 april om 20 uur.

The Favorite speelt zich af in het begin van de achttiende eeuw, als Engeland in oorlog is met Frankrijk. Lady Sarah regeert in plaats van de labiele koningin Anne over het land en draagt zorg voor haar slechte gezondheid en woede-uitbarstingen. Als de nieuwe dienares Abigail arriveert, raakt Anne onder de indruk van haar charme. Maar zijn Abigails bedoelingen wel zuiver?

In Verliefd op Cuba is Loes (Susan Visser) na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spe enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Reserveren voor beide films kan via www.iedereenwelcom.nl.