Voormalig pand Bolder maakt plaats voor appartementen

DIDAM – Plavei is begonnen met de sloopwerkzaamheden van de panden aan de Kerkstraat 9 tot en met 11 in Didam. De woningcorporatie gaat hier negen appartementen bouwen. “Op dit moment wordt het inpandige asbesthoudende materiaal verwijderd”, vertelt Claudia van Gestel namens Plavei.

Het voormalige pand van Hermsen-Bolder Woninginrichting maakt binnenkort plaats voor negen appartementen. Afbeelding Plavei

Bergevoet B.V. uit Doetinchem voert de verwijdering van asbest uit. Het bedrijf zet hiervoor onder meer het gebied af met hekken, zodat mensen die daar niet hoeven te zijn, het terrein ook niet kunnen betreden. Na de verwijdering van het asbesthoudende materiaal start begin 2018 de daadwerkelijke sloop van het pand.

Start bouw
Nadat Bergevoet B.V. de sloopwerkzaamheden heeft afgerond begint de aannemer, aan wie het werk wordt gegund, met de bouw van de nieuwe appartementen. De verwachting is dat dit in maart of april is. De negen appartementen worden dan in het voorjaar van 2019 opgeleverd, al is de voortgang wel afhankelijk van het weer.

De negen appartementen worden voor de start van de bouw voor verhuur aangeboden op de website www.entree.nu. Een belangrijke voorwaarde om voor een appartement in aanmerking te komen, is een inschrijving bij Entree. De appartementen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens, jong en oud. De huurprijzen liggen tussen de 575 en 650 euro, afhankelijk van de grootte.

Hermsen-Bolder
De voormalige huurders hebben inmiddels met hulp van Plavei een nieuw plekje gevonden. Hermsen-Bolder Woninginrichting (Hermsen Woonspecialist) maakte de keus om de activiteiten te concentreren in Beek. “Hierdoor kunnen we een stuk efficiënter werken”, zegt eigenaar Rudy Hermsen. “Die efficiëntieslag betekende wel dat we onze vestiging in Didam in oktober hebben opgeheven.”

Dat betekent echter niet dat Hermsen zijn Didamse klanten is vergeten. In tegendeel zelfs. “Hebben onze klanten in Didam en omgeving bijvoorbeeld geen eigen vervoer. Dan halen we ze thuis op voor een bezoek aan onze winkel in Beek, vijf kilometer verderop. Helemaal vrijblijvend uiteraard. Ook komen we nog steeds in de regio Didam bij de mensen thuis voor advies, het opmeten van vloeren en ramen en het tonen van stalen. Wat dat betreft verandert er niets.”

Meer informatie
Meer informatie over de sloop van de panden en bouw van de appartementen is te vinden op de website www.plavei.nl. Voor vragen over de uitvoering van het project aan de Kerkstraat kunnen belangstellenden contact opnemen met Jeroen Tanck, projectleider namens Plavei, 0316–344335 of j. tanck@dvm-bouwenvastgoed.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.