Voetbalvelden in Montferland speelklaar voor seizoenstart

DIDAM – Ondanks de gortdroge zomer liggen de voetbalvelden in de gemeente Montferland er redelijk bespeelbaar bij. Wethouder Oscar van Leeuwen maakte een rondje langs de velden en zag dat alle inspanningen van de grasmeesters en vrijwilligers om het gras speelklaar te krijgen niet voor niets zijn geweest.

Ook het voetbalveld van VV Stokkum ligt er ondanks de droge zomer groen bij.

“Het ziet er naar uit dat alle elf voetbalverenigingen bij het begin van het nieuwe seizoen fris van start kunnen”, zegt Van leeuwen. “Er zijn wel wat problemen met emelten en engerlingen in het gras, maar die schimmels kunnen we bestrijden. Het veelvuldig beregenen van met name de tweede-, derde- en trainingsvelden heeft zijn uitwerking niet gemist.”

De gemeente heeft hiervoor groenbedrijf De Groenmakers meer dan anders ingezet. Zij kregen daarbij hulp van diverse vrijwilligers van de verenigingen. Die extra inzet heeft wel wat extra geld gekost. “Ik verwacht zo’n 30.000 euro”, zegt Van Leeuwen. “Maar als we niets hadden gedaan, waren de velden kapot gegaan en had het ons veel meer geld gekost.”Facebooktwittergoogle_plus