Voetbalmuseum deelt weer giften uit aan twee goede doelen

BRAAMT – Het Voetbalmuseum ‘Home of Football’ in Braamt heeft rond de jaarwisseling weer mooie giften overgemaakt aan Bergh in het Zadel en aan de Stichting Spieren voor Spieren, waarvan Louis van Gaal ambassadeur is. Beide stichtingen hebben inmiddels elk 1700 euro op hun rekeningen bijgeschreven gekregen.

Door Sjaak Reumer

Het geld is afkomstig van vrijwillige giften van de bezoekers van het Braamtse museum. Sinds 1 juli 2017 heeft het voetbalmuseum al 8261,20 euro uit kunnen keren.

Fred Baars, die samen met zijn vrouw Els en een flink aantal vrijwilligers het museum heeft opgezet, is zeer tevreden over de belangstelling voor zijn museum. “Het loopt fantastisch”, zegt hij. “Tijdens onze laatste bestuursvergadering hebben we de collectebus weer eens gelicht en zagen we dat we over 2019 aan onze beide goede doelen elk 1700 euro over konden maken.”

Bezoekers
Het voetbalmuseum heeft tot nu toe 959 bezoekers gehad. Tonnie Abbenhuis was de 857ste. “Een bijzonder aantal, want dat was het aantal wedstrijden dat Ian Callagher voor Liverpool speelde”, lacht Baars. “Dat vind ik bijzonder, want Liverpool is mijn favoriete club. Ik hoop dat ze aan het eind van het seizoen eindelijk weer eens Engels kampioen worden, voor het eerst na 30 jaar.”

Het voetbalmuseum in Braamt wordt steeds groter. Fred Baars krijgt regelmatig artikelen van bezoekers, maar gaat zelf ook op jacht naar nieuwe objecten. Zo gaat hij binnenkort samen met fotograaf Theo Kock, ook zo’n voetbalfanaat, naar een voetbalbeurs van Telstar.

Louis van Gaal
Het museum bevat meer dan 1000 kilo aan attributen uit de voetballerij, van Ajax tot Feyenoord en De Graafschap en van internationale clubs over de hele wereld. Foto’s, shawls, shirtjes, vlaggen, kaartjes, speldjes, alles wat Fred Baars maar te pakken kon krijgen, is er ondergebracht. Daarbij ook veel spullen van Louis van Gaal zelf, waarmee Fred Baars al sinds de negentiger jaren bevriend is.

Afspraak
Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. De entree is gratis, maar Baars en zijn mensen rekenen wel op een vrije gift, die fiftyfifty verdeeld wordt over de beide goede doelen, Spieren voor Spieren en Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Baars: “We gaan vol enthousiasme door met de rondleidingen voor de twee goede doelen. Het blijft genieten van een radioverslag van Theo Koomen en objecten van Liverpool, De Graafschap, FC Bergh, VV Montferland en nog veel meer.

Meer informatie staat op www.homeoffootball.info. Het museum is te vinden aan de Heuvelwijk 10 in Braamt. Rijd vanaf Zeddam voorbij de afslag Braamt en ga vervolgens het eerste pad aan de rechterkant in.

Op de foto staat het museumbestuur met de nieuwe cheques met staand v.l.n.r. Fred Baars, Wilbert Esselink en Fred Willemsen en zittend Leo Gerhardus en Els Rutting.