Vincent Bijlo sluit jaar in theater Barghse Huus af

’s-HEERENBERG – Vincent Bijlo sluit met ‘Doe normaal of ga weg’ het jaar af in theater Barghse Huus. Bijlo houdt op donderdag 28 december zijn oudejaarsconference in ’s-Heerenberg.

Vincent Bijlo komt met zijn voorstelling ‘Doe normaal of ga weg’ naar ’s-Heerenberg. Foto Shody Careman

Na 28 jaar ononderbroken op het toneel te hebben gestaan, dacht Vincent dat het wel eens een keer kon, een sabbatical year. Hij zou, nam hij zich voor, niets anders doen dan ademen en luisteren naar de wind en de zee, gezeten op de veranda van zijn tweede huis op de Gallemiezen. De wereld draaide zonder hem ook wel gewoon door.

Hij probeerde het echt, maar na vijftig dagen sabbatical had hij het alweer gezien. Het wereldnieuws bleek een veel sterkere magneet te zijn dan hij altijd gedacht had. Hij kon niet buiten de gonzende, zoemende cloud en hij voelde een onbedwingbare behoefte in het lawaai, dat gedurende 2017 steeds verder aanzwol, een partijtje mee te trompetteren. Toen hij premier Rutte hoorde zeggen: ‘Doe normaal of ga weg’, verliet hij de Gallemiezen en kwam terug.

Dit leidde tot de voorstelling ‘Doe normaal of ga weg’, die donderdag 28 december om 20.30 uur in theater Barghse Huus te zien is. Kaarten voor de oudejaarsconference van Vincent Bijlo zijn telefonisch te bestellen op werkdagen van 9 tot 12 uur via 0316-223520 of www.iedereenwelcom.nl. Kaarten kosten 17,50 euro, inclusief een glaasje prosecco, oliebollen en een pauzedrankje.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.