Vier mannen aangehouden na spectaculaire achtervolging

DIDAM – De politie heeft afgelopen nacht na een spectaculaire achtervolging vier mannen aangehouden. De achtervolging startte in Didam, waar agenten de mannen in een verdachte auto zagen rijden.

Omdat de auto al de snelweg richting Arnhem was opgereden, werd de politie daar in kennis gesteld. “Toen de collega’s uit Velp het voertuig zagen rijden en de mannen een stopteken gaven, gingen ze er met een hoge snelheid vandoor”, aldus de politie. “Tijdens deze achtervolging werden snelheden van 180 kilometer per uur in een 80-kilometerzone gehaald.”

Uiteindelijk is de auto in Arnhem tot stoppen gedwongen. In de auto werden vervolgens inbrekerswerktuigen, als schroevendraaiers, handschoenen en bivakmutsen, aangetroffen. Hierop zijn alle vier de inzittenden aangehouden. Tijdens de aanhouding beledigde één van de inzittenden de agenten. Ook bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

De auto en inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen en de verdachten krijgen hiervoor een proces-verbaal. De officier van Justitie bepaalt nu wat er gebeurt met de bestuurder en de drie andere inzittenden.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.