Veldtocht 2.0 Høken met de Heinoos in markthal Didam

DIDAM – Onder het motto Høken met de Heinoos blaast de Achterhoekse band de veldtocht van Normaal weer nieuw leven in. De aftrap voor de veldtocht 2.0 was zaterdag 10 maart uiteraard bij café De Tol in Zelhem. Het eerstvolgende optreden in deze regio is in Didam.

Høken met de Heinoos. Persfoto Teun Zwaans

De markthal wordt op zaterdag 21 april omgebouwd tot een feesttent voor Normaal-liefhebbers. “We hopen er die avond weer net zo’n Normaal-feestje van te maken als dertig jaar geleden”, zegt medeorganisator Ted Kok. Hij was er op 20 april 1987 bij toen de Achterhoekse rockformatie zelf optrad in de Didamse markthal.

Ook nu worden alle Normaal-hits gespeeld. De Heinoos laten de fans weer ouderwets høken op nummers als Oerend Hard, Deurdonderen, Daldeejen en Vrouw Haverkamp. Maar de band speelt ook eigen streekklassiekers en nieuwe nummers, zoals de hitsingle Høken in de tent. “Het wordt voor de fans vooral een feest der herkenning”, belooft Kok.

In het voorprogramma van de Heinoos staat zaterdagavond 21 april de 9-mans formatie KatZmaV. De coverband was al twee keer eerder te zien in Didam tijdens het Hemelslief Festival op Hemelvaartsdag. “Dat was beide keren een groot succes”, weet Kok, die ook betrokken is bij de organisatie van dit evenement.

De markthal gaat zaterdag 21 april al om 18 uur open. Het feest gaat door tot middernacht. Kaarten zijn in de voorverkoop alleen online verkrijgbaar via www.captainticket.nl/heinoos  en kosten dan 12,50 euro. ’s Avonds aan de deur moet er 15 euro entree worden betaald. De markthal biedt plek aan ongeveer 1200 mensen.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.