Veilige schoolroute voor kinderen Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK – Om een veilige schoolroute te creëren van Nieuw-Dijk naar Didam-Zuid past de gemeente Montferland binnenkort de rotonde op de Bievanckweg/Beekseweg aan. Op de Bievanckweg wordt een ‘pauzevlak’ aangelegd, zodat de schoolgaande kinderen niet in één keer de hele weg over hoeven te steken.

De rotonde op de Bievanckweg/Beekseweg wordt aangepast.

De rotonde op de Bievanckweg/Beekseweg wordt aangepast.

Ook hebben de school en ouders de wens uitgesproken om de Korte Klauwenhof te verharden en te verlichten om zo een comfortabele fietsroute van Nieuw-Dijk naar de Brede School Zuid aan te kunnen bieden. Vanaf de Korte Klauwenhof tot aan de rotonde moet dan bovendien een veilige verbindingsfietsroute worden aangelegd.

“Hierover gaan we nog in gesprek met een vertegenwoordiging uit Nieuw-Dijk”, zegt een woordvoerder van de gemeente. “We beginnen in elk geval met het aanpassen van de middengeleider bij de rotonde. Die moet voor het begin van het nieuwe schooljaar klaar zijn.”

Met ingang van het schooljaar 2017-2018 sluit de Antoniusschool in Nieuw-Dijk en gaan de meeste leerlingen naar Het Kompas op de locatie Zuidzon in de Brede School Zuid in Didam. Een samengaan met Het Kompas is nodig vanwege het sterk teruglopende leerlingenaantal op de Antoniusschool.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.