‘Veel Nederlanders hebben niets geregeld rondom hun overlijden’

DIDAM – Uit onderzoek van coöperatie DELA (2015) blijkt dat ruim zestig procent van de Nederlanders geen testament heeft. Een nog groter deel heeft zelfs nog niet nagedacht over de eigen uitvaart. De reden? Vaak weten mensen niet wat men zelf al kan regelen of vastleggen in een testament en wat er allemaal mogelijk is rondom de uitvaart: begraven of cremeren, thuis opbaren of juist in een uitvaartcentrum, de keuze voor muziek en bloemen, een traditionele koffietafel of liever een goed glas wijn met borrelhapjes?

Voorkom stress
Dagelijks ervaren onze uitvaartverzorgers aan tafel bij nabestaanden wat wel en niet goed geregeld is. Vaak overmand door emoties moeten zij in een paar dagen de uitvaart regelen. Die expertise willen we graag vooraf delen. Door nu al na te denken over uw persoonlijke uitvaartwensen en nalatenschap, ontneemt u niet alleen stress bij uw nabestaanden, maar ook bij uzelf.

Themabijeenkomst Uitvaart & Erfrecht
Graag helpen wij samen met Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars uit Didam u met onze kennis en ervaring op dit gebied. Daarom organiseren we op zondag 4 maart om 15.00 uur de themabijeenkomst ‘Uitvaart & Erfrecht’. Deze vindt plaats in Liemerije Meulenvelden (zaal Jade), Waverlo 11 in Didam. Deelname is gratis.

Antwoord op uw vragen
Tijdens de themabijeenkomst hoort u wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Notaris Aletta Laarberg geeft antwoord op veelgestelde vragen die met erfrecht te maken hebben, zoals: ‘wie zijn mijn erfgenamen?’, ‘hoe bespaar ik erfbelasting?’ en ‘wie regelt straks de uitvaart?’ U kunt natuurlijk ook de vragen stellen waar u graag een antwoord op wilt. Bovendien kunt u tijdens de bijeenkomst kosteloos uw testament en/of uitvaartverzekeringspolis laten controleren.

Meld u aan
Bezoekers waarderen onze themabijeenkomsten; zij zijn blij met het initiatief en vinden de bijeenkomst verhelderend. De bijeenkomsten zijn vaak snel volgeboekt, dus meld u voor 1 maart aan via www.dela.nl/inschrijvendidam. Voor informatie over de bijeenkomst belt u met Joke Temming, 06-20018531.

Lukt het u niet om bij de themabijeenkomst aanwezig te zijn? Maar heeft u wel vragen over bijvoorbeeld erven, schenken of uw testament? Belt u dan met de consulenten van DELA via 040-2199100 (voor leden van DELA) of met Laarberg Notarissen en Scheidingsbemiddelaars via 0316-221243.Facebooktwittergoogle_plus