Vandalen teisteren sportpark voetbalvereniging VVL

LENGEL – Voetbalvereniging Lengel (VVL) wordt de laatste jaren regelmatig geteisterd door vandalen. In november vorig jaar werden de doelnetten op sportpark ’t Veen nog kapot gesneden en vorig week namen onverlaten onder andere het terras van de voetbalvereniging onder handen.

“De afgelopen twee jaar was het om de paar maanden wel een keer raak”, zegt bestuurslid Ruud Smit. “We hebben al van alles meegemaakt. Zo is boel al eens beklad met graffiti, werden de dug-outs vernield en de doelnetten doorgesneden. Dat heeft ons serieus geld gekost. De doelen worden wekelijks volop gebruikt, dus daar hebben we nieuwe netten voor aan moeten schaffen.”

Daarbij viel de laatste schade nog reuze mee. “Maar het is gewoon heel frustrerend als je telkens weer zo’n bende aantreft. Blijf gewoon van andermans spullen af.” Het probleem is volgens Smit dat vandalen vanaf alle kanten heel gemakkelijk het sportpark van VVL op kunnen. “Aan één kant zit een speeltuin, die ’s avonds veel hangjeugd aantrekt. We vermoeden dat daar de overlast vandaan komt.”

Dat gebeurt vooral op de vrijdag-, zaterdag- en zondagavonden. “We zijn nu in gesprek met de Politie Montferland of zij ’s avonds willen patrouilleren rond het sportpark. Dat schrikt toch af.” Ook wordt er binnen het bestuur gesproken over het ophangen van camera’s. “De vraag is echter of je die investering nog moet doen nu we zo goed als zeker volgend seizoen samengaan met MvR en VV Stokkum en ons huidige sportpark overbodig wordt. Bovendien is onze accommodatie lastig te beveiligen, omdat je aan alle kanten het veld op kunt.”

Door onder andere op Facebook aandacht te vragen voor de vernielingen hoopt de vereniging dat ook de mensen in de omgeving van het sportpark af en toe een oogje in het zeil houden. “Als iemand iets verdachts ziet, meld het ons en de politie. Samen kunnen we het vandalisme wellicht stoppen en de dader(s) in de kraag grijpen.”