Twee avondvoorstellingen en een matinee in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam vertoont vrijdag 7 april voor de tweede maal De Zevende Hemel. Deze muzikale Nederlandse film draait vanaf 20 uur. Maandag 10 april om 20 uur is China’s Van Gogh te zien en een dag later de middagvoorstelling Thee: Compostella (14 uur).

China’s Van Gogh

China’s Van Gogh.

In De Zevende Hemel runt Maria Rossi samen met haar man Max het prachtige Italiaanse restaurant De Zevende Hemel. Wanneer het leven een onverwachte wending neemt, besluit ze de familie, haar kinderen met partners, weer eens samen te brengen. Oude ruzies, relatieproblemen en het jubileum van het familierestaurant staan haar wens echter in de weg.

China’s Van Gogh gaat over het dorp Dafen in het zuiden van China, dat bekend staat om zijn talloze schilderstudio’s waar jaarlijks miljoenen kopieën van Westerse, wereldberoemde meesterwerken worden geschilderd. Voor een paar honderd replica’s van Van Goghs Zonnebloemen draait men hier de hand niet om. Schilders leven en slapen op de vloeren van de piepkleine studio’s tussen waslijnen vol meesterwerken om de grootschalige orders op tijd af te krijgen. Deze film zorgt ervoor dat je dat goedkope schilderijtje boven je keukentafel met andere ogen bekijkt.

Dinsdagmiddag 11 april draait de spirituele film Thee: Compostella. Gedurende drie jaar volgde Freddy Mouchard pelgrims op hun route naar Santiago de Compostella. De beleving van de bedevaart is voor iedereen verschillend. Maar iedere pelgrim moet zijn of haar fysieke en geestelijke grenzen opzoeken, ongeacht leeftijd, sociale achtergrond en geloofsovertuiging. De tocht is fysiek zwaar, maar is vooral een aanslag op de geestelijke vermogens.

Een filmkaartje kost 7 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.