Trainer Frank Burgers verlengt contract met Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Voetbalvereniging Sprinkhanen verlengde deze week het contract met hoofdtrainer Frank Burgers met een jaar. Burgers traint ook in het seizoen 2018-2019 het eerste elftal van Sprinkhanen.

Sprinkhanen-trainer Frank Burgers. Foto Frank Buiting

Frank Burgers is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij Sprinkanen. Zijn streven is om dit seizoen bij de top 5 te eindigen of met een periodetitel af te sluiten. Momenteel ligt hij goed op schema op plaats twee met slechts een punt achterstand op koploper MvR. Het bestuur en de selectie zijn dan ook uiterst content met het functioneren en presteren van Burgers.

Dat geldt ook voor de trainer zelf. Burgers ziet nog veel mogelijkheden bij de ‘Haantjes’. Wat zijn eigen ambitie betreft, wil hij op korte termijn starten met de opleiding UEFA diploma Coach 2 senioren.

Carrière
Na gestopt te zijn bij Babberich 1 vanwege een hardnekkige knieblessure, werd hij speler-trainer hij het tweede team van Babberich. Gelijktijdig behaalde hij het UEFA diploma Coach 3 senioren. Hierbij liep hij stage bij Jan Lammers van DVC’26. Ook was hij nog een jaar assistent trainer van Toon van Bindsbergen bij de hoofdselectie van Babberich. In 2013 werd hij aangesteld als trainer van het tweede elftal van DVC’26. Vanaf het seizoen 2016-2017 is hij hoofdtrainer van Sprinkhanen. Door het behaalde diploma UEFA Coach 3 is hij gerechtigd om trainer te zijn tot en met de 4e klas KNVB.
Facebooktwittergoogle_plus

Jan
Over de schrijver
Jan Beursken is geboren in Nieuw-Dijk en was tot zijn pensioen werkzaam voor de gemeente Zevenaar. Hij heeft een grote belangstelling voor de geschiedenis van De Liemers en Didam in het bijzonder. Sinds 1997 is hij bestuurslid voor de Oudheidkundige Vereniging Didam, vanaf 2001 in de functie van secretaris.