Thema-avond over lymfoedeem bij kanker in Braamhuis

REGIO – Het Braamhuis houdt op maandag 20 juni een thema-avond over lymfoedeem. De avond gaat over alle aspecten van lymfoedeem bij kanker. Wat is lymfoedeem, hoe ontstaat het en welke behandelingsmethoden zijn mogelijk?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Door een operatie, chemotherapie, bestraling en/of medicatie kan lymfoedeem ontstaan. Het lymfesysteem raakt beschadigd en kan daardoor het vocht niet meer goed afvoeren. Monique Jansen, (oedeem)fysiotherapeut bij Romei Therapie en Training, en Dayenne Zweers, huid- en oedeemtherapeut bij Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie, vertellen in het Braamhuis hoe lymfesysteem werkt en lymfeoedeem ontstaat. Ook wordt uitgelegd wat je kunt doen om de kans op lymfeoedeem zo klein mogelijk te maken en wat de therapeut kan doen als je toch lymfeoedeem krijgt.

De informatieavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden kan via info@braamhuis.nl, 0316-332111 of 06-83109358. Het Braamhuis is gevestigd aan de Reisenakker 12 in Zevenaar.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.