The Wife en Vincent van Gogh in Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam heeft deze dagen weer twee voorstellingen geprogrammeerd. Vanavond is The Wife te zien, maandag is At Eternity’s Gate te zien over Vincent van Gogh. Beide films draaien om 20 uur.

The Wife is een sterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt. Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, onthult ze een geheim, waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan.

De titel van de film van maandag 20 mei, At Eternity’s gate, komt van Van Goghs werk ‘Op de drempel van de eeuwigheid’. Wanneer Vincent van Gogh in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avantgardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin. Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

Reserveren voor de films kan via www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan 45 minuten voor aanvang open.