Talentvol trombonist Tim Ouwejan doet D-examen

DIDAM – Zo’n negen jaar geleden kwam Tim Ouwejan naar een repetitie van muziekvereniging De Club in Didam. Nou is Tim nog steeds niet enorm groot, maar wie de trombonesectie van De Club kent, snapt dat dit destijds een mooi contrast vormde. De dirigent zei tegen Tim: ‘Volgens mij wil jij trombone spelen.’ Waarop hij antwoordde: ‘Ik wil mijn hele leven al trombone spelen.’ Toen Römanö vroeg hoe oud Tim dan was, kwam het antwoord ‘7’.

Tim Ouwejan.

Tim Ouwejan.

Omdat zijn armen te kort waren, werd door De Club een kindertrombone aangeschaft. Binnen enkele jaren haalde Tim zijn muziekdiploma’s A, B en C, inmiddels op tenortrombone. Toen hij 15 werd, deed Tim auditie bij het NJFO. Het is een jeugdorkest, maar beslist geen kinderachtig fanfaretje. Tim mocht er meteen op 1e trombone meespelen. Tijdens het nieuwjaarsconcert op zaterdag 9 januari 2016 trad Tim na een paar succesvolle audities als ‘talentvolle jonge solist’ met het Gelders Fanfare Orkest op.

Nu mag muziekvereniging De Club hem begeleiden bij zijn D-examen. Het programma dat Tim gaat spelen, heeft een hoge moeilijkheidsgraad. Het is afwisselend en leuk om naar te luisteren. Zo speelt hij Elegy from Mippie 2 van Leonard Bernstein, Devils Waltz van Steven Verhelst (met Dyon Jansen op bastrombone) en samen met De Club Concerto for trombone, deel 2 van Rimsky Korsakov en Rapsodia Borealis van Søren Hyldgaard.

Het examen is openbaar en vindt vanavond om 20 uur plaats in het Musiater in Zevenaar. De entree is gratis.Facebooktwittergoogle_plus

Karin van der Velden
Over de schrijver
Karin van der Velden van Tekst&Co Montferland ondersteunt ZZP'ers en MKB-bedrijven op het gebied van Commercie&Communicatie. Van Persbericht tot PR-campagne. Bij Stem van Montferland publiceert zij regelmatig nieuws voor en over Montferlandse bedrijven, organisaties en verenigingen.