SV Kilder verruilt oude kleedhokken Berghse Boys voor nieuwbouw

KILDER – Tot voor kort moesten de voetballers van SV Kilder zich nog omkleden in de oude hokken van Berghse Boys. Inmiddels zijn er met de inzet van veel vrijwilligers twee nieuwe kleedruimten gebouwd en werden de andere vier opgeknapt. Zaterdag tijdens de familiedag worden ze officieel geopend.

De bouwcommissie met v.l.n.r. John Engelen, Rik Schepers, Anne-Marieke Tjooitink en Theo Krus voor de nieuwbouw. Op de achtergrond ook de oude hokken van Berghse Boys. Foto Theo Kock

De bouwcommissie met v.l.n.r. John Engelen, Rik Schepers, Anne-Marieke Tjooitink en Theo Krus voor de nieuwbouw. Op de achtergrond ook de oude hokken van Berghse Boys. Foto Theo Kock

“Nu kunnen we onze gasten eindelijk weer fatsoenlijk ontvangen”, zegt Rik Schepers van de bouwcommissie. “In de oude kleedhokken van Berghse Boys durfden we alleen nog onze eigen teams onder te brengen. Inmiddels zijn ze ook afgekeurd door de KNVB, waardoor de noodzaak voor nieuwbouw alleen maar groter werd.”

Het bestuur van de voetbalvereniging formeerde daarop een bouwcommissie, die aan de slag ging met een ontwerp. Luxe werd niet gevraagd. “Maar het moest wel netjes en functioneel worden”, weet Schepers nog. Bij de eerste ramingen bleek er echter toch fors geld nodig te zijn. Sponsoren werden gevraagd mee te denken, maar met hun hulp alleen kon de vereniging de nieuwbouw niet trekken.

Vrijwilligers
Schepers: “Het moest echter wel gebeuren. Dus hebben we gekeken wat we zelf konden. Met de inzet van vrijwilligers kwam het plan kort bij haalbaar. Van de gemeente kregen we maar een kleine subsidie, waardoor er nog meer werd gevraagd van de vrijwilligers. Uiteindelijk hebben zij er zo’n zevenduizend uren ingestoken. Zonder hen en de sponsoren was het nooit gelukt.”

Bij de officiële opening onthult het bestuur daarom ook een gedenksteen, die is opgedragen aan iedereen die heeft bijgedragen aan de nieuwbouw. Op de steen is de tekst ‘Met dank aan de inzet van de vrijwilligers’ gegraveerd. “Het is eigenlijk gebruikelijk om aan de eerste steenlegging een officieel tintje te geven, maar dat is niet gelukt. Voordat we het in de gaten hadden, stond de helft van het gebouw er al”, lacht Schepers.

Uiteindelijk heeft de nieuwbouw precies een jaar geduurd. Naast de kleedkamers zijn ook het ballenhok, scheidsrechterslokaal en de toiletruimten verbouwd. Maar daarmee zijn de wensen van de vereniging nog niet helemaal vervuld. De komende periode wil ze ook de toiletruimtes in de kantine opknappen en haar accommodatie verduurzamen. Zo moeten er zonnepanelen en een energiezuinige boiler komen, die de club in de toekomst de nodige kostenbesparingen opleveren.

Om dit te kunnen realiseren, heeft SV Kilder extra geld nodig. Een deel hiervan wil ze zaterdag tijdens de familiedag ophalen. “Dat doen we onder andere middels een sponsorloop en een veiling. Daarmee hopen een leuk bedrag op te halen, waarmee we weer wat spek op de botten krijgen.”

Familiedag
De familiedag begint om 10 uur met de sponsorloop en spelletjes voor de jeugd. Om 12.30 uur is de officiële opening. Daarna start het 5 tegen 5 voetbaltoernooi. De veiling begint om 13.30 uur. “Die is echt uniek”, zegt Rik Schepers.

Op de parkeerplaats van sportpark De Tol worden vanaf 13.30 uur meer dan honderd items van Museum Ut Olde Ambacht aangeboden. Deze zijn geschonken door sponsor Joop Welling. “We hebben van alles, van oude lampen van 1954 uit het Graafschapstadion tot een pilotenhelm en oude bakfiets. Daarnaast biedt het 35-plus damesteam ook nog een 4- of 5-gangen diner aan voor vier personen bij de bieder thuis.”Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.