Sprinkhanen terechte winnaar in streekderby

LOIL/NIEUW-DIJK – Nadat in het weekend trainer Marcel Omvlee op non actief was gesteld, wonnen ‘de Haantjes’ zondagmiddag onder leiding van interim-trainer Edward Raben terecht met 1-4 van een onmachtig Loil.

De spelers van Sprinkhanen feliciteren elkaar na weer een doelpunt.

Door veel blessures moest Raben sterk improviseren om een goed elftal op de grasmat te kunnen zetten. Zo keepte doelman Jork Scheerder van het vierde elftal een perfecte wedstrijd.

Al na enkele minuten spelen, lag de bal achter de Loilse doelman toen uit een snelle counter Thom Melissen knap scoorde. Hierna dicteerde Sprinkhanen het spel. Mede door een betere inzet werden de Loilse spelers veelal afgetroefd met hun eigen kwaliteiten. Vlak voor rust was Thom Melissen weer eens te snel voor de Loilse achterhoede en werd hij binnen de zestien meter ten val gebracht. De terechte penalty werd hard en feilloos ingeschoten door Jeroen Tilleman.

Kaarten
De tweede helft was wat rommelig en werd ontsierd door veel gele kaarten, al dan niet terecht gegeven door een wat onzeker ogende scheidsrechter. Na een klein Loils offensief zorgde Thom Melissen er in de 56e minuut voor dat de spanning wegviel door zijn tweede doelpunt in de wedstrijd te maken. Enkele minuten voor tijd scoorde Loil de eretreffer. In de blessuretijd was Edo Melissen er als de kippen bij om een fout van de Loilse doelman op adequate wijze af te straffen.

Samenvattend een terechte overwinning voor Sprinkhanen in een voor de club zeer roerig weekend, dat al begon op donderdagavond met een nederlaag tegen Kilder.