Sporthal decor voor ‘Ein (Liemerse) abend in Diem’

DIDAM/ZEVENAAR – Sporthal ‘de Muizenberg’ wordt op zaterdag 18 maart omgebouwd tot concertzaal. Waar doorgaans sporters de hal bevolken, wordt de zaal die avond bespeeld door het Liemers Mannenkoor en muziekvereniging Crescendo uit Ooy.

V.l.n.r. Pablo van Dick, Jos Breeuwer en Jan Jansen in de zaal van sporthal ‘de Muizenberg’, waar zaterdag 18 maart het concert ‘Ein abend in Diem!’ plaatsvindt.

V.l.n.r. Pablo van Dick, Jos Breeuwer en Jan Jansen in de zaal van sporthal ‘de Muizenberg’, waar zaterdag 18 maart het concert ‘Ein abend in Diem!’ plaatsvindt.

“De ruimte biedt alle faciliteiten voor zowel sport- als culturele activiteiten”, zegt Jos Breeuwer, bestuurlid van het Liemers Mannenkoor. Voor Breeuwer is ‘de Muizenberg’ bekend terrein. Als overbuurman zag hij hoe de oude sporthal een paar jaar geleden werd vervangen door een nieuw multifunctioneel gebouw. De zaal voldoet aan alle eisen van de NOC*NSF, waardoor er zelfs topsport kan worden bedreven.

“Die extra faciliteiten maken de hal echter ook uitermate geschikt voor culturele activiteiten”, weet Breeuwer. Zo zijn er in de zaal voorzieningen aangebracht voor een goede akoestiek. “Volgens onze geluidsman John te Dorsthorst leent de ruimte zich daardoor ook uitstekend voor concerten. Bovendien heeft beheerder Mike Hoeving speciaal voor culturele evenementen een ondervloer aangeschaft, die ook de galm tegenhoudt.”

Daarnaast is de zaal groot genoeg om alle muzikanten straks een plek te geven. “Alleen ons koor heeft al tachtig leden”, vertelt pr-man en vicevoorzitter Jan Jansen. “Daar komen nog eens 30 tot 40 muzikanten van Crescendo bij. Dan loop je op andere locaties al gauw tegen ruimtegebrek aan. We hebben ook naar andere hallen gekeken, maar die zijn qua licht en geluid niet haalbaar. ‘De Muizenberg’ heeft bovendien alle vergunningen voor de organisatie van dit soort activiteiten. En ook de horeca hoeven we niet te regelen, die neemt Mike op zich.”

Luchtig
Daarmee zijn alle randvoorwaarden voor het concert op zaterdag 18 maart aanwezig. Onder de noemer ‘Ein abend in Diem’ brengen het Liemers Mannenkoor en muziekvereniging Crescendo een luchtig optreden in een ‘Rieu-achtige’ setting. Het koor en de fanfare spelen een aantal nummers afzonderlijk van elkaar, maar treden ook gezamenlijk op.

“Het repertoire bestaat naast klassieke nummers uit populaire ballads en musicalmuziek”, zegt Pablo van Dick namens muziekvereniging Crescendo. “Zo spelen we een selectie uit de wereldberoemde 9e symfonie van Dvorak, maar ook ‘Sorry’ van Kiteman en ‘Het Dorp’ van Wim Sonneveld. Naarmate de avond vordert, wordt het programma feestelijker en mond de avond uit in een feestelijke galasfeer.”

Van Dick nam het initiatief voor het concert, dat hij zowel vanwege de samenwerking als locatie uniek noemt. “Het is bijzonder dat een Zevenaarse muziekvereniging samen met het Liemers Mannenkoor een concert geeft in een Didamse sporthal. Hiermee willen we aantonen dat het prima mogelijk is om Liemersbreed samen te werken en jezelf ook buiten de eigen plaats of dorpskern te presenteren.”

Kaarten
Beide verenigingen hopen dan ook op een grote publieke opkomst vanuit de hele regio. Kaarten voor het concert, dat om 19.30 uur begint, zijn vanaf eind deze week in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera de Moriaan en ‘de Muizenberg’ in Didam en bij Rebers Boek en Buro, Bakkerij Godschalk en Jansen Schoenmode in Zevenaar. De kaarten kosten 15 euro.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.