Spannende escaperoute en kerstfeest in kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – In kasteel Huis Bergh kan vanaf zaterdag 7 december een spannende escaperoute worden gespeeld. Het spelen van deze erfgoedgame voorkomt, door het kraken van codes en het oplossen van puzzels, dat het verhaal van Gelderland wordt gewist.

De escaperoute duurt ongeveer anderhalf uur en is geschikt voor twee tot vijf deelnemers vanaf 8 jaar en ouder. De kosten zijn 10 euro per team. Daarnaast moet ook de entree voor het kasteel worden betaald.

Vanaf 14 december is het kasteel gehuld in kerstsferen. De Heeren van Rheden verzorgen dit jaar voor het eerst samen met het team van Huis Bergh de kerstversiering in en rond het kasteel. Dit jaar is iedere zaal in een andere kleur gedecoreerd.

Voor de ontvangsthal met een metershoge, opgetuigde kerstboom is traditioneel de kleur rood gekozen. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, een blauw servies van Rosenthal, zilveren bestek en kristallen glazen van het huis. De Habsburgerzaal, waar concerten en huwelijksvoltrekkingen plaatsvinden, wordt aangekleed in goud.

Het kasteel in kerstsfeer is geopend op 14, 15, 18 tot en met 22, 26, 27, 28 en 29 december en op 2, 3, 4 en 5 januari van 12.30 tot 16.30 uur. Op 22 en van 26 tot en met 29 december van 13 tot 15.30 uur zijn er extra activiteiten voor de kinderen. Zo kunnen ze van alles leren over de geschiedenis van de kerstboom, een tocht maken langs de bomen, een kerstkoek versieren en naar kerstverhalen luisteren. Meer informatie staat op www.huisbergh.nl.