Rens Berntsen komt uit mand als 50ste prins Vossenjagers

AZEWIJN – Carnavalsvereniging De Vossenjagers uit Azewijn presenteerde onlangs in het Aschwinhuus haar 50ste prins. Prins Rens de Eerste (Rens Berntsen) zwaait samen met zijn nieuwe hofdames Jill Winters en Tessa ten Have de scepter over het Vossendarp. Het motto is ‘Wi-j holle de spanning d’r op’.

Prins Rens Berntsen.

Prins Rens Berntsen.

Het prinspresentatieteam van de Vossenjagers liet dit jaar twee broers (Jeroen en Wouter Bod, in de volksmond Bod en Walter) uit het Vossendorp op vakantie gaan naar een mooi en warm land. Daar aangekomen belandden ze op een plaatselijke markt, waar ze aan de praat kwamen met echte oosterse marktverkopers (Hilde Kock en Mark Römer), die ze van alles wilden aansmeren.

Naast de kraam werd hun aandacht getrokken door een soort standbeeld (Rick Wassing), waarbij het leek of hij zich zwevend aan een stok staande hield op het markplein. De marklieden gaven aan dat dit een waarzegger was en dat deze alleen tegen betaling wat wilde vertellen. Beide broers stelden daarop zeer pittige vragen, maar moesten vaak diep in de buidel tasten om de waarheid te horen.

In de kraam vonden beide broers een echte olielamp. Er werd verteld dat ze wat mochten wensen als ze maar hard genoeg over de lamp wreven. Beide deden dat en ze kregen apart van elkaar een buikdanseres gepresenteerd. De ene een hele jonge (Joëlle de Lange ) en de andere een iets rijpere (Irma Hansen).

Uiteindelijk vonden ze ook nog een blaasinstrument. Daar mochten ze echter alleen tegen betaling op blazen. “Eén keer per jaar komt er geen slang uit de mand als er op het instrument wordt geblazen, maar wat anders”, zei de waarzegger. Eén van de broers wilde weten wat en blies. Met een grote knal en veel rook stond daar ineens prins Rens de eerste samen met zijn hofdames Jill Winters en Tessa ten Have op het toneel.

Optredens
De avond werd verder ingevuld door de Azewijnse talenten, begeleid door de hofkapel onderleiding van Toon Hermsen. Toon Kaal verraste iedereen door ook nog even op het podium te komen, ondanks dat hij momenteel herstellende is van een niertransplantatie. Jurgen en Claudia Mekers deelden in Married with Children hun ervaringen over de eerste maanden als getrouwd stel. De Jagerwiefkes en Raad van 11 lieten in Uut de olde doos XXL fragmenten zien van hun optredens uit het verleden aangevuld met een spectaculaire dans van de Raad van 11. Daarnaast waren er optredens van Azum Aosum, de jongens van Holland ‘Hard’ en de nieuwe dansmarietjes .

De hulpverleners Wim Wicherink en Jimmy Cornielje kregen symbolisch de Reynaerde uitgereikt voor alle EHBO’ers en hulpverleners die het Vossendarp rijk is. Nico Kobessen, Tonnie Bod en Mark de Lange werden verheven in de Orde van de Commandeur.Facebooktwittergoogle_plus

De Vossenjagers
Over de schrijver
Carnavalsvereniging de Vossenjagers Azewijn