Puck & Co ontdekt musicaltalent tijdens naschoolse opvang

DIDAM – ‘Ontdek de ster in jezelf’. Onder dit motto volgden 55 kinderen van Kindercentra Puck & Co en Brede School De Ontdekking de afgelopen tien weken musicallessen tijdens de naschoolse opvang. Onder begeleiding van Eléne Vaye van Musicalschool Fame studeerden zij een heuse musical in. Vrijdagavond 17 juni was het zover. Onder luid applaus van ouders, pedagogisch medewerkers en begeleiders brachten zij Ratjetoe! op de planken.

MusicaL Puck en Co 2Ratjetoe! is losjes gebaseerd op het bekende verhaal over de Rattenvanger van Hamelen, doorspekt met bekende liedjes en verwijzingen naar andere musicals zoals bijvoorbeeld Annie. Eléne Vaye, eigenaresse van Musicalschool Fame, schreef de musical zelf.

Vaye kijkt met trots terug op de avond. “Het is altijd weer spannend hoe het loopt. Tien weken voorbereidingstijd is echt kort, maar de kinderen hebben vanavond een geweldige indruk achtergelaten op het publiek. Tijdens de repetities merkte ik al hoe geconcentreerd ze bezig waren met hun rol. Leuk is het om te zien dat ze elkaar goed helpen, echt samen spelen. Je ziet ze groeien in hun rol. Er kwam dan ook een mooie energie vrij tijdens de uitvoering.”

Ook Marieke Vierwind en Antoinette Loef van Kindercentra Puck & Co zijn na afloop van de musical erg enthousiast. “Vanuit Puck & Co vinden we het erg belangrijk dat kinderen zich tijdens de naschoolse opvang op een creatieve en leuke manier kunnen ontplooien. Dat is ook precies de reden dat we de samenwerking met Musicalschool Fame zijn aangegaan. Eléne Faye kijkt naar ieders individuele aanleg en stimuleert dit talent. Plezier en ontwikkeling stonden hierbij centraal.”Facebooktwittergoogle_plus

Puck en Co
Over de schrijver
Kindercentra Puck & Co