VIDEO: Overvallen Didammer blij verrast door spontane Facebook-actie

DIDAM – Een spontane Facebook-actie van de Didammers Miranda Westenberg en Wim Lubbers voor meneer Bleumers, die vorige week bruut in zijn woning in Didam werd overvallen, heeft liefst 195 euro opgeleverd.

Miranda Westenberg overhandigt de bos bloemen aan meneer Bleumers. Foto Wim Lubbers

Van dat geld werd een mooie bos bloemen en een kaart gekocht, die zaterdag samen met het restantbedrag van 175 euro aan het slachtoffer werden overhandigd. De heer Bleumers reageerde geëmotioneerd en dankbaar op de geste (zie video). “Overweldigend bedankt. Ik vind het hartstikke mooi dat jullie mij dit geven, heel, heel veel bedankt”, zei hij voor de camera van Wim Lubbers.

De actie op de Facebook-pagina ‘een DIEMSE buj veur altied!’ werd vorige week gestart na de uitzending BureauGld van Omroep Gelderland. Hierin deed het slachtoffer zelf zijn verhaal over de gewapende overval. Zo’n honderd mensen maakten vervolgens een bedrag van 2 euro over om de 80-jarige een hart onder de riem te steken.

Video Wim LubbersFacebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.