Oranjespelen en stormbaan op Koningsdag Beek-Loerbeek

BEEK/LOERBEEK – Het oranje comité Beek-Loerbeek is er weer in geslaagd om een aantrekkelijk programma op Koningsdag te organiseren op het terrein bij het gildehuis in Beek. Zo wordt er voor het tweede jaar op rij een ongeveer 75 meter lange stormbaan opgebouwd met luchtkussens.

Koningsdag in Beek en Loerbeek start met de traditionele Oranjeparade door het versierde Beek.

Koningsdag in Beek en Loerbeek start met de traditionele Oranjeparade door het versierde Beek.

Hierop wordt voor de jeugd tussen 8 en 16 jaar na afloop van de Oranjespelen een competitie gehouden. De competitie start, afhankelijk van het verloop van de andere spelen, rond 12 uur.

Alle kinderen uit Beek en Loerbeek kunnen zich maandagmorgen 27 april vanaf 9.30 uur melden voor deelname aan de Oranjespelen. Kinderen die elders naar school gaan, zijn ook van harte uitgenodigd. Alle kinderen mogen gratis meedoen. Ook de ouders zijn welkom. Bij mooi weer is het terras bij het gildehuis na de opening vrij toegankelijk.

Koningsdag begint om 10 uur met de traditionele Oranjeparade door het versierde Beek. Bij terugkomst op het terrein volgt de officiële opening. Om ongeveer 11 uur starten de Oranjespelen. Voor de volwassenen wordt er dit jaar voor het eerst een schietcompetitie gehouden. Voor de allerjongsten tot en met groep 3 is er dit jaar voor het eerst een kleurplaatwedstrijd. Afhankelijk van de duur van de diverse spelen wordt de prijsuitreiking van de diverse activiteiten rond 13 uur verwacht.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.