Op zoek naar reptielen in het Bergherbos

STOKKUM – Natuurmonumenten houdt zondag 30 april een twee uur durende wandeltocht met de boswachter langs de reptielencorridor. De wandeling start om 14 uur op de parkeerplaats bij camping Brockhausen aan de Eltenseweg 20 in Stokkum.

De zandhagedis. Foto Paul Cools/Natuurmonumenten

Ontdek tijdens de wandeling van alles over het leven van hagedissen en hazelwormen in het Bergherbos. Dat kan in de reptielencorridor, een speciale zone in het Bergherbos die eind 2007 speciaal voor hagedissen, hazelwormen en slangen is aangelegd. De aanleg heeft effect gehad, want het aantal reptielen is de laatste jaren aanzienlijk vergroot.

Reptielen zijn koudbloedig en moeten zich ’s ochtends daarom eerst opwarmen voordat ze naar voedsel kunnen zoeken. De boswachter laat de plekken zien waar ze zich kunnen opwarmen, wat ze eten, waar ze hun voedsel zoeken en waar ze verkoeling vinden op zomerse dagen.

Aanmelden voor de wandeltocht kan alleen vooraf via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten. Leden van Natuurmonumenten betalen 5 euro en niet-leden 8 euro. Voor kinderen is dat in beide gevallen een euro minder. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.