Op stap met de Nachtwachter door het Bergherbos

BEEK – Kinderen van 7 tot 11 jaar kunnen zaterdag 18 maart met de Nachtwachter op stap door het Bergherbos. Deze avontuurlijke tocht start om 19 uur en duurt ongeveer twee uur.

Foto Peter de Krom

Foto Natuurmonumenten/Peter de Krom

De Nachtwachter laat verstokte dagmensen kennismaken met de nacht van het Bergherbos. Als ‘ervaringsdeskundige’ kan de Nachtwachter dat als geen ander. Een potje ‘nachtsel’ en een flesje ‘nachtwater’ spelen een belangrijke rol in de voorbereiding op de ontmoeting met de nacht. En als de duisternis in het bos voor de dagmensen ondraaglijk begint te worden, heeft hij wat opgeslagen zonlicht achter de hand.

Stukje bij beetje worden de dagmensen ingewijd in de geheimen van de nacht. Daarbij hoort ook enige kennis van het nachtjargon dat de Nachtwachter gebruikt, zoals het begrip ‘sluier van stilte’ en de woorden ‘krekelstem’ en ‘nachtconcert. Na de tocht levert de Nachtwachter de deelnemers weer bij het startpunt af en gaat vervolgens zelf terug naar het westen, de nacht in. De dagmensen die iets minder dagmens zijn geworden kijken hem na. Als stille getuige van deze bijzondere natuurervaring bungelt om hun nek een unieke medaillon.

Deelname kost 5 euro voor leden van Natuurmonumenten en 8 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Een online ticket is alleen vooraf te koop via www.natuurmonumenten.nl/activiteiten of telefonisch bij de ledenservice via 035-6559955 (maximaal één begeleider per kind(eren).Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.