Nieuwjaarsreceptie en contractverlengingen bij Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Na de contractverlenging van hoofdtrainer Frank Burgers, blijft ook Stephan Peters in het seizoen 2018-2019 het tweede elftal trainen. Evenals Burgers begint ook Peters aan zijn derde seizoen bij Sprinkhanen.

Stephan Peters.

Stephan Peters startte als trainer in bijna alle jeugdteams (F tot B). Hij is in het bezit van het diploma Trainer Coach 3. Ook is hij bevoegd om KNVB-wedstrijden te fluiten. Hij heeft een echt Sprinkhanenhart en is ook nog bordsponsor. Voor zijn vele verdiensten kreeg hij in 2014 de eretitel ‘Sprinkhaan van het jaar’.

Ook verzorger Wout Slotboom gaat zijn kwaliteiten weer voortzetten in het seizoen 2018-2019. Slotboom is al jarenlang verzorger van de selectie en is gespecialiseerd in tapen, maar ook preventie staat hoog in het zadel.

Wout Slotboom.

Nieuwjaarsreceptie
Nu de winterstop is begonnen, organiseert de activiteitencommissie diverse gezellige bijeenkomsten in de kantine. Nieuwjaarsdag is er weer de traditionele nieuwjaarsreceptie. Vooraf is er een wedstrijd tussen het eerste en vijfde elftal. In zijn nieuwjaarstoespraak licht voorzitter Frans van Vugt het laatste nieuws toe. Ook is er weer de verkiezing ‘Sprinkhaan van het jaar’.

Theo Berendsen.

Theo Berendsen
In februari overleed Theo Berendsen plotseling op 50-jarige leeftijd. Berendsen was een oer-Sprinkhaan. Zo was hij ooit speler van het eerste en later het vierde elftal, bestuurslid, trainde hij de jeugd en seniorenteams, zat hij in de technische- en activiteitencommissie en was hij scheidsrechter. Met Theo Berendsen verloor Sprinkhanen een warm persoon en een echt verenigingsmens. Bij zijn afscheid was er een mogelijkheid om een klein geldbedrag te storten voor een blijvende herinnering aan Sprinkhanen. Daarom is er tijdens de nieuwjaarsreceptie ook een bijzonder moment ingelast waarbij zijn zonen Maarten en Niels en oom Hans bekend maken waarvoor gekozen werd.Facebooktwittergoogle_plus

Jan
Over de schrijver
Jan Beursken is geboren in Nieuw-Dijk en was tot zijn pensioen werkzaam voor de gemeente Zevenaar. Hij heeft een grote belangstelling voor de geschiedenis van De Liemers en Didam in het bijzonder. Sinds 1997 is hij bestuurslid voor de Oudheidkundige Vereniging Didam, vanaf 2001 in de functie van secretaris.