Nieuwjaarsconcert jonge strijkers Britten op kasteel

’s-HEERENBERG – Het Britten Jeugd Strijkorkest geeft zondag 14 januari een nieuwjaarsconcert in kasteel Huis Bergh. Het concert begint om 16.30 uur.

Het Britten Jeugd Strijkorkest.

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Op 14 januari spelen de jonge strijkers onder andere het eerste deel uit het 1e pianoconcert van Frédéric Chopin, waarin Jorrick Simmes (piano) soleert.

Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser. Verder wordt er nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en gaat het op tournee. De ‘Britteners’ traden op voor Prinses Beatrix en tweemaal voor het nieuwe Koningspaar (tijdens Koningsdag en tijdens hun officiële kennismakingsbezoek aan Zwolle).

Ook maakten ze diverse cd’s. In juli 2014 won het Britten Jeugd Strijkorkest de 1e prijs in de categorie strijkorkesten tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen.

Kaarten voor het concert kosten 19 euro. Vrienden van Huis Bergh betalen 16 euro, kinderen tot 13 jaar 12 euro en leerlingen (tot 18 jaar) van de Muziekschool Oost-Gelderland 7,50 euro.  Meer informatie staat op www.huisbergh.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.