Muzikale herfstvakantie in filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Met de films Blinded by the Light (foto) en Yesterday sluit filmhuis Barghse Huus de Oktober Muziekmaand af. Dinsdag 22 oktober draait om 13.30 en 20 uur Blinded by the Light. Op vrijdag 25 oktober is om 20 uur de muzikale komedie Yesterday te zien.

Blinded by the Light is een inspirerend verhaal op de muziek en teksten van de tijdloze klassiekers van Bruce Springsteen. De film vertelt het verhaal van Javed, een Britse tiener van Pakistaanse komaf, die opgroeit in het Engelse stadje Luton. In een periode van racisme en economische malaise schrijft Javed gedichten om te ontsnappen aan de intolerantie van de stad en de starheid van zijn traditionele vader. Als een klasgenoot hem de muziek van ‘The Boss’ laat horen, ziet Javed de parallellen tussen de arbeidersklasse, waartoe hij behoort, en de indringende teksten van Springsteen. Voor hem is die muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Yesterday.

Yesterday volgt het leven van een worstelende muzikant. Jack komt erachter dat hij van de ene op de andere dag de enige persoon op aarde is die zich de Beatles kan herinneren. Met de kennis van al hun muziek is hij vervolgens relevanter dan ooit.

Kaarten voor beide films zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl.