Meepraten over nieuw verkeersplan voor ‘s-Heerenberg

’s-HEERENBERG – De gemeente Montferland werkt aan een verkeersplan voor ’s-Heerenberg. Hiermee sorteert ze alvast voor op de aanleg van de ‘ontbrekende schakel’, de nieuwe rondweg van ’s-Heerenberg, en het afwaarderen van de Drieheuvelenweg. De komende maanden wil ze samen met de inwoners onderzoeken wat de knelpunten en mogelijkheden zijn.

De Drieheuvelenweg wordt na aanleg van de rondweg afgewaardeerd.

Hiervoor houdt ze op donderdag 6 september een speciale informatie- en meespraakavond in het Barghse Huus. Inmiddels is er echter ook al een digitaal platform opengesteld, waar bewoners hun ideeën kwijt kunnen. Op meespraak.montferland.info kunnen ze met een vlaggetje op een kaart de knelpunten aangeven en via een forum hun mening achterlaten.

Door de komst van de nieuwe rondweg komt er straks veel minder doorgaand verkeer in ’s-Heerenberg. De manier waarop het verkeer in en rond ‘s-Heerenberg rijdt, verandert daardoor. Zeker als daarna ook nog de Drieheuvelenweg wordt afgewaardeerd en dus minder aantrekkelijk wordt voor doorgaand verkeer.

“De gemeenteraad heeft ons daarom gevraagd om een nieuw verkeersplan voor ’s-Heerenberg te maken”, zegt wethouder Oscar van Leeuwen. “Ook heeft de raad ons meegegeven de bewoners daarbij te betrekken. Zij zijn immers de ervaringsdeskundigen. Middels een digitaal platform en informatieavond willen we ze dan ook alle gelegenheid geven om hun zegje te doen.”

Volgens Van Leeuwen was het misschien logischer geweest om met het nieuwe verkeersplan te wachten tot de ‘ontbrekende schakel’ er ligt. “Maar de raad heeft via een motie aangegeven dat het plan er al moet komen voor de aanleg van de rondweg”, vertelt hij. “We kunnen er nu echter al wel van uit gaat dat de komst van de rondweg voor minder verkeer op de Drieheuvelenweg zorgt. De afstand wordt via de ‘ontbrekende schakel’ korter en ’s-Heerenberg beter bereikbaar.”

De verwachting is dat de provincie Gelderland in het laatste kwartaal van dit jaar start met de aanleg van de rondweg. Deze is dan in 2020 klaar. De informatieavond op donderdag 6 september in het Barghse Huus begint om 19.30 uur.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.