Loilse pubquiz en Loil-TV binden dorp in coronatijd

LOIL – De Kontaktraad Loil heeft met een aantal dorpsgenoten de koppen bij elkaar gestoken om in deze coronatijd de verbondenheid en saamhorigheid in het dorp in stand te houden. Dat heeft geleid tot een aantal activiteiten, die nog wel kunnen worden gehouden.

Zo liggen er in Loil nu verschillende ideeën die voor een deel nog verder uitgewerkt moeten worden. Wat al is uitgewerkt, is de Grote Loilse Pubquiz, die komende zaterdag 16 mei al plaatsvindt. De pubquiz bevat vragen over de Loilse historie, actualiteit, Loilse verenigingen en muziek-, sport- en filmvragen. Aanmelden kan via pubquiz@loil.nl.

Wekelijks publiceert de Kontaktraad Loil nu al (historische) filmpjes over Loil op YouTube en sociale media. Dit wordt verder geprofessionaliseerd. Inmiddels lopen er gespreken met de regionale zenders en mediaprofessionals voor ‘Loil-TV’, zodat ook de Loilenaren digitaal bereikt kunnen worden. Een terugblik met betrokkenen op historische gebeurtenissen, nieuwsfeiten en interviews met dorpsgenoten maken deel uit van de televisieplannen.

Speciale aandacht is er voor de dorpsgenoten zonder digitale mogelijkheden. Hiervoor wordt een ‘doe-pakket’ ontwikkeld, dat aan huis wordt bezorgd en opgehaald. Hierin worden puzzels, oude foto’s en (luister)verhalen opgenomen. “Loil zit niet bij de pakken neer”, zegt Tonnie Peters namens de Kontaktraad Loil. “We gaan binnen de mogelijkheden aan de slag om iedereen betrokken te houden.”