Lintje voor erelid Gerrie Buiting van schuttersgilde Loil-Vooruit

LOIL – Schutter Gerrie Buiting is zondagavond tijdens het schuttersfeest in Loil  benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje met name voor zijn vele verdiensten voor schuttersgilde Loil-Vooruit en drumfanfare en majorettekorps Loil-Vooruit. Burgemeester Peter de Baat spelde hem de versierselen op.

Buiting is al vanaf 1975 lid van het schuttersgilde. Sinds 2002 is hij bestuurslid en van 1975 tot 2002 vendelier. Verder is hij voor Loil-Vooruit onder andere materiaal- en kledingbeheerder, medeverantwoordelijk voor de opzet in inrichting van de feestterreinen bij diverse concoursen en het jaarlijkse schuttersfeest en wedstrijdleider bij het ringrijden tijdens het schuttersfeest. Voor al deze verdiensten is hij inmiddels benoemd tot erelid.

Voor drumfanfare en majorettekorps Loil-Vooruit is hij sinds 2002 bestuurslid. Daarnaast is Buiting de technische steun bij activiteiten en evenementen, actief bij de organisatie van de vlooienmarkten in de Didamse markthal, het organiseren van jeugdkampen en jeugddagen en verantwoordelijk voor vele algemene zaken die niet muzikaal gerelateerd zijn.

Naast zijn activiteiten voor Loil-Vooruit is Buiting ook al meer dan acht jaar chauffeur op de Buurtbus en is hij bij SV Loil actief als barmedewerker in de kantine. Ook weet hij anderen te enthousiasmeren. Dit blijkt onder meer uit de activiteiten van zijn zoons Roy en René, die beiden op verschillende vlakken actief zijn voor Loil en de Loilse verenigingen. Foto Tonnie Peters