Liever de Liemers Fietsronde voor het goede doel

ZEVENAAR – Rotary Zevenaar houdt zondag 30 september de Liever de Liemers Fietsronde. De fietstocht heeft een lengte van veertig kilometer, maar er kan ook 25 kilometer worden gefietst. De opbrengst van de fietstocht gaat naar het goede doel: ‘Eindeloos Musiceren’.

Onderweg is er muzikaal vermaak, zoals van muziektheatergroep WhatEverHappens, de Zevenaarse pop/rockband The Fastest Way Out en het duo Paul Mulder en Theo Scholtens. Muzikaal entertainer Erwin Hogenboom zorgt tijdens de fietsronde voor nog enkele extra verrassingen. De muzikanten zijn onder andere te vinden bij de start- en rustpunten: De Swaenebloem, het Gemaal Oude Rijn, Wellinghoeve, ’t Centrum en het Horsterpark.

Eindeloos Musiceren
De opbrengst van de Liever de Liemers Fietsronde is bestemd voor het goede doel ‘Eindeloos Musiceren’. Dit project is een muzikale buurtzorg die het werk van mantelzorgers en verzorgers makkelijker maakt en het welzijn verhoogt van mensen met dementie.

Met de opbrengst van de fietstocht kunnen er door verzorgingshuizen en bejaardencentra in de Liemers Mp3 spelers, luidsprekers, koptelefoons en spotify abonnementen worden aangeschaft. Daarnaast wordt het mogelijk om vrijwilligers te trainen, zodat zij in hun eigen buurt of dorp de persoonlijke favoriete muziek kunnen achterhalen van mensen met dementie.

Cultuurprijs
De Liever de Liemers Fietsronde is de opvolger van de Liever de Liemers Cultuurprijs. Tien edities lang kon talent zich van zijn, haar of hun beste kant laten zien op het podium van het Musiater. De Liever de Liemers Fietsronde is totaal anders, maar de rode draad blijft de Liemers.

Starten kan tussen 10 en 12 uur bij ’t Centrum aan de Dorpstraat 78 in Babberich en het Horsterpark in Duiven. De kosten van deelname zijn 10 euro, kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Voor iedere betalende fietser zijn er twee gratis consumpties. Volg de fietsronde op @LieverdeLiemers op Facebook.Facebooktwittergoogle_plus