Liemers Mannenkoor laat sterren stralen zonder grenzen

LIEMERS – Het Liemers Mannenkoor geeft op 17 december een kerstconcert in de Andreaskerk in Zevenaar. Op het programma staat een keur van internationale kerstliederen, zoals Engelse traditionals, Slavisch, Russisch, Frans en Zuid-Afrikaans liederen.

Maar er worden ook meer eigentijdse, moderne liederen gezongen tot swingende gospels toe. Het thema van het kerstconcert ‘Sterren stralen zonder grenzen’ komt dan ook volledig tot zijn recht.”

“We hebben ons met een workshop van de bekende zangpedagoge Ellen Pieterse met veel inzet voorbereid op dit vernieuwend concert”, vertelt zanger Jos Breeuwer namens het koor. “Dit komt de klankkleur en de presentatie van het koor zeker ten goede.”

De muzikale ondersteuning wordt verzorgd door een gelegenheidscombo, bestaande uit Quinten Dikschei (zang), Jos Wissink (gitaar) en John te Dorsthorst (toetsen). Zij spelen ook eigen nummers.

Bezoekers worden welkom geheten met een glaasje glühwein en de klanken van de midwinterhoorn van Rinie Putman. De aanvangstijd is 14.30 uur, de kerk gaat om 14 uur open. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in Zevenaar bij Boek en Buro Rebers, fotozaak Image and More en Bakkerij Godschalk, in Didam bij boekhandel Bruna en in Duiven bij grand café Bij de buren.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.