Kookstellen gezocht voor Liemers Kookfestijn

REGIO – Tijdens het Liemers Smaakfestival op zaterdag 26 mei in Babberich vond de aftrap plaats van het Kookfestijn. Voor de Liemers kookwedstrijd en slotmanifestatie op zaterdag 13 oktober is de organisatie op zoek naar kookstellen.

Het Kookfestijn is een kookwedstrijd voor kleinkinderen tussen 10 en 15 jaar en hun grootouder. Samen vormen zij een zogeheten ‘kookstel’ en gaan ze de lekkere wedstrijd aan met andere kookstellen. Elk ‘kookstel’ wordt gekoppeld aan een bekende Liemerse chef-kok. Samen ontwikkelen ze een hoofdgerecht gebaseerd op lokale producten. Ook een toetje uit grootmoeders tijd maakt deel uit van het menu, dat zij tijdens de finale bereiden.

Van juni tot en met september koken zij één keer per maand onder leiding van de chef-kok lekkere gerechten met Liemerse ingrediënten. Zij maken zo kennis met de snufjes van het vak en met al het lekkers dat de Liemers te bieden heeft.

Kookstellen gezocht
Naast de workshops bevat de kookwedstrijd ook leuke en leerzame onderdelen, zoals een excursie naar lokale producenten. Tijdens de finale dit najaar wordt duidelijk welk kookstel het beste van de Liemers is en de fraaie hoofdprijs wint.

De smaakvolle finale vindt plaats op zaterdag 13 oktober tijdens de slotmanifestatie van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap ter promotie van lokale producten. Aanmelden voor de Kookfestijn kan tot uiterlijk 29 juni via info@destreekfabriek.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met José Vleeming via 06-33778790.

Verantwoord Liemers lekkers
Het Kookfestijn maakt, evenals het Liemers Smaakfestival, deel uit van het project Korte Ketens in het Liemers Landschap. Dit project is in het leven geroepen om het lokaal productschap en lokale consumptie te bevorderen. Hoe dichter bij de bron geconsumeerd wordt, hoe beter voor het milieu en voor de lokale economie.Facebooktwittergoogle_plus