Koninklijk lintje voor Hans Meijer en Jan Hoogland

NIEUW-DIJK/ZEDDAM – Hans Meijer is vrijdagmorgen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding in een volle kantine van voetbalvereniging Sprinkhanen, waarbij ook alle kinderen van de Antoniusschool aanwezig waren, uit handen van burgemeester Ina Leppink.

Hans Meijer werd vrijdagmorgen bij voetbalvereniging Sprinkhanen koninklijk onderscheiden.

Hans Meijer werd vrijdagmorgen bij voetbalvereniging Sprinkhanen koninklijk onderscheiden. Foto Frank Buiting

Hans Meijer is al sinds 1987 bijzonder actief als trainer en de leider voor de jeugd van de voetbalvereniging. Hij is het aanspreekpunt voor veel ouders en heeft tal van jeugdvoetbaltoernooien, schoolvoetbaltoernooien en wedstrijden georganiseerd. Daarbij was hij samen met zijn echtgenote voor veel kinderen, die het thuis moeilijk hadden, tijdelijk gastouder. Voor twee kinderen uit de familie hebben ze bovendien het pleegouderschap op zich genomen.

Ook Jan Hoogland uit Zeddam kreeg vrijdagmorgen een Koninklijke onderscheiding. De burgemeester spelde hem het lintje op in het Gildehuis in Zeddam. Jan Hoogland is zeer actief voor buurtvereniging Vinkwijk, bestuurslid van het St. Oswaldusgilde, vrijwilliger bij onder andere carnavalsvereniging De Paverts, Petanque Club Montferland, de Rosmolen, het Oranjecomité en Kunst en Kunstig

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.