Koningsdag Loil in teken ‘Schuttersspelen’

LOIL – In Loil staat Koningsdag dit jaar in het teken van de ‘Schuttersspelen’. De spellen en activiteiten zijn hierop aangepast en geschikt gemaakt voor jong en oud. De jeugdbielemannen, -vendeliers en majorettes zijn ook van de partij en verzorgen diverse demonstraties.

Kinderen maken met versierde fietsen, skelters en karren een rondtocht door Loil. Foto Willy Steenkamp

Kinderen maken met versierde fietsen, skelters en karren een rondtocht door Loil. Foto Willy Steenkamp

Alle activiteiten vinden plaats op en om het kerkplein. Het feest begint om 12 uur met het luiden van de kerkklokken. Daarna is er een officiële opening met toespraken en het hijsen van de vlag. Om 12.25 uur treden de majorettes en vendeliers. Vervolgens is er een muzikale rondtocht op versierde fietsen, skelters of karren door Loil.

Om 13 uur keert iedereen weer terug op het kerkplein en beginnen de ‘Schuttersspelen’. De winnaars van de wedstrijden worden tussen 14.30 en 15 uur bekend gemaakt. Na de prijsuitreiking worden de spelen afgesloten met een ballonwedstrijd.

Voor de volwassen schutters beginnen de schietwedstrijden om 12 uur en wordt er om 15 uur gestart met het kampen.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.