Kinderen bouwen nieuwe Zomp met bios en McDonalds

LOIL – Aan de vooravond van de grote optocht was er vrijdagmorgen al een kinderoptocht vanuit de St. Jozefschool door het dorp Loil. Alle kinderen en leerkrachten van de Jozefschool liepen mee in hun mooiste kostuums. De optocht werd muzikaal begeleid door dweilorkest ‘Heur-Es’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOok dit jaar waren er weer groepen kinderen die met een zelfgemaakt wagentjes meededen. Zo ook Bjarne, Bram, Jonas, Rik, Ties, Wessel en Kyan uit groep 5. Enkele weken geleden bedachten zij dat ze een wagen wilden bouwen met een actueel thema. Gekozen werd voor de plannen voor het nieuwe dorpshuis De Zomp. De jongens hadden wel een idee hoe hun dorpshuis eruit moest gaan zien.

Gedurende vier weken werd op de woensdagmiddag aan de grote wagen gebouwd en werkte ieder thuis zijn eigen onderdeel van de nieuwe Zomp uit. Met een prachtig resultaat. In een handomdraai toverden de jongens de oude Zomp om tot een modern complex met vele faciliteiten voor het dorp, waaronder een bioscoop en McDonalds.

Niet alleen deze groep had voor een actueel thema gekozen. Ook het Daltononderwijs, waar de Jozefschool hard aan werkt, vormde inspiratie voor een carnavalswagen. Zo werden de Daltons (Jutta, Jaydy, Loek, Luuk en Stijn) op pad gestuurd met hun koets en trokken ze mee in de optocht. De jeugd van Loil is dan ook hard aan het werk om over een aantal jaren het stokje van hun ouders over te nemen in de grote optocht.

Het weer was ze ook gunstig gezind en dus was er volop publiek dat. Daarna werd het feestje op school voortgezet en werd het een geslaagde carnavalsdag.Facebooktwittergoogle_plus

Herman Luijmes
Over de schrijver
Herman Luijmes schreef het artikel namens basisschool St. Jozef in Loil.