Kerstfeest op kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Kasteel Huis Bergh is vanaf zaterdag 9 december gehuld in kerstsfeer. Het kasteel is aangekleed met kerstbomen, guirlandes en dennengroen.

Zo treffen de bezoekers in de ontvangsthal een knapperend haardvuur met een metershoge opgetuigde kerstboom. In de troonzaal is een tafel feestelijk gedekt met wit damast, Wedgewoodservies, zilveren bestek en kristallen glazen. Ook in andere kasteelruimten zijn kerstversieringen aangebracht.

In de kerstperiode zijn er bovendien diverse activiteiten voor jong en oud. De Rotaryclub houdt morgen van 14 tot 18 uur haar traditionele kerstmarkt. De voorburcht van Huis Bergh is tijdens de kerstmarkt sfeervol verlicht en er staan kramen met kerstproducten.

Het kasteel is van 12.30 tot 16.30 uur te bezoeken. Om 13.30 uur verwelkomt de directeur van Huis Bergh de bezoekers met een glas glühwein in het kasteel. De entree tot het kasteel is 7,50 euro. Bezoek aan de kerstmarkt is gratis.

Het in kerstsfeer gehulde kasteel is ook geopend op 9, 10, 16, 17, 23, 26, 27, 28, 29 en 30 december en 2, 3, 4, 5, 6 en 7 januari 2018 van 12.30 tot 16.30 uur. Bezoekers kunnen op eigen gelegenheid de kunstverzameling en kerstversiering bekijken. Ook is het mogelijk om een audiotour te volgen en onder leiding van een gids een torenbezichtiging te doen. Voor meer informatie www.huisbergh.nl en info@huisbergh.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.