Joep’s beslommeringen: Azijnpissers

Azijnpissers zijn mensen die zelden de zon zien schijnen. Negatievelingen die altijd wel iets te mekkeren hebben. Vooral in de media kom je die mensen tegen. Journalisten die het liefst negatief nieuws brengen want slecht nieuws verkoopt nu eenmaal beter dan goed nieuws. Journalisten zouden objectief en volstrekt neutraal moeten zijn, maar dat zijn ze niet. Natuurlijk krijgen zij het een en ander van boven opgelegd, omdat dit beter is voor de verkoop van kranten, maar journalisten zijn van nature ook sterk links georiënteerd.

Behalve dat journalisten liever slecht nieuws brengen, scheppen zij er ook genoegen in om negatieve stemming te maken en het vuurtje bij iedereen even op te stoken of aan te wakkeren. Onlangs stond er nog een artikel op de voorpagina van de Gelderlander dat het beleid van de overheid ten aanzien van de Pabo-opleiding er op is gericht om mensen van niet Nederlandse afkomst te weren van deze opleiding. Volgens dat bericht zouden dat overwegend ‘witte’ scholen worden.

De betreffende journalisten hadden geen onderzoek gedaan of allochtonen, ik noem het maar even zo, want dan weten we tenminste over wie wij het hebben, überhaupt wel interesse hebben om deze opleiding te volgen en of deze mensen het vereiste niveau wel hebben. Een volstrekt ongenuanceerd en tendentieus bericht, bedoeld om olie op het vuur te gooien bij de toch al verhitte discussie over racisme en discriminatie.

Mediawetenschapper Mirjam Vossen heeft onderzoek gedaan en uit dat onderzoek is gebleken dat de wereld er veel beter voorstaat dan dat de media en ook linkse politieke partijen ons willen doen geloven. Laten we in 2018 al deze zure azijnpissers eens links laten liggen en het komende jaar met een zonnige blik tegemoet zien.

Ik wens iedereen een gelukkig, optimistisch en vooral gezond 2018.

‘Er zijn mensen die gelukkig zijn zonder het te weten’Facebooktwittergoogle_plus

Joep
Over de schrijver
Boxer Joep kijkt met een kritische blik naar de mensenwereld om zich heen. Hij is politiek geïnteresseerd en volgt de Montferlandse partijen op de voet. Joep reist echter ook graag en gaat regelmatig met zijn baasje op pad. Zijn belevenissen zet hij vervolgens met een scherpe pen op papier. Onder de titel ‘Joep’s beslommeringen’ schrijft Joep voor Stem van Montferland wekelijks een column of reportage over het wel en wee in deze gemeente.