Informatieavond SV Loil over Jeugd, Vereniging en Alcohol

LOIL – SV Loil houdt donderdagavond een informatieavond Jeugd, Vereniging en Alcohol. De sportvereniging organiseert de avond de Zomp in Loil in samenwerking met de NOC*NSF.

De bijeenkomst is een vervolg op de thema-avond van de gemeente Montferland, waaraan het bestuur van SV Loil in februari deelnam. Hier werd door de NOC*NSF en stichting Jeugd en Alcohol uitgelegd wat alcohol met het lichaam kan doen. “Dit was een zeer informatieve en leuke avond”, zegt secretaris Nancy Jansen. “Graag willen wij de opgedane kennis delen met onze leden, verenigingen, andere geïnteresseerden en natuurlijk de jeugd tot 18 jaar.”

Na een wedstrijd of training wordt er vaak na de tijd onderling een drankje genuttigd. Een moment van samenzijn van een team of vereniging om de onderlinge band te versterken. Toch blijft er altijd een uitdaging tijdens dit samenzijn. In de wet staat beschreven dat er geen alcohol geschonken mag worden onder personen van 18 jaar. Deze wet lijkt heel erg simpel en toch is het naleven van deze regel erg lastig.

“Daarom houden wij hierover donderdagavond 13 december een informatieavond”, vertelt Jansen. De hoofdspreker van die avond is kinderarts Inge Wolberink. Daarnaast zijn er verschillende gastsprekers. De avond begint om 19.30 uur. Wie de avond wil bijwonen, kan zich opgeven via secretaris@svloil.nl. “Bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen en we hopen ook dat er veel jeugd komt.”