Horizontekening bovenop uitkijktoren in Stokkum

STOKKUM – De uitkijktoren in het Bergherbos bij Stokkum is een horizontekening rijker. Bezoekers kunnen nu niet alleen genieten van het prachtige uitzicht, maar krijgen ook informatie over wat er te zien valt.

De horizontekening op de uitkijktoren in Stokkum. Foto Janine Pelgrum/Natuurmonumenten

Natuurmonumenten heeft dankzij een subsidie van het INTERREG-project ‘Zicht op heden en verleden’ de horizontekening kunnen laten maken. De tekening is deze week geplaatst en geeft aan alle zijden van de toren informatie over markante punten in het uitzicht. Zo kijken bezoekers van het Reichswald bij Kleef tot aan Nijmegen en van de Veluwezoom tot aan Zutphen.

Ook is er inmiddels een duidelijke bewegwijzering naar de parkeerplaats en de toren. Vanuit Stokkum kunnen de borden worden gevolgd met daarop Parkeerplaats Uitkijktoren Hulzenberg. Vanaf deze parkeerplaats zijn de zilveren pijltjes te volgen voor een rechtstreekse wandeling naar de toren (1,2 kilometer enkele reis).

Wie meer wil zien van het Bergherbos kan parkeren bij parkeerplaats ‘t Peeske en de rode pijltjesroute van 7 kilometer volgen. De uitkijktoren ligt precies halverwege de route en biedt een mooi rustpunt tijdens de wandeling. Kijk voor meer informatie op de www.natuurmonumenten.nl/bergherbos.Facebooktwittergoogle_plus