Home of Football schenkt eerste giften aan goede doelen

BRAAMT – Home of Football, het voetbalmuseum in Braamt, heeft een mooie gift overgemaakt aan Bergh in het Zadel en de Stichting Spieren voor Spieren, waarvan Louis van Gaal ambassadeur is. Beide stichtingen hebben inmiddels elk 900 euro op hun rekeningen bijgeschreven gekregen. Het geld is afkomstig van vrijwillige giften van de bezoekers van het Braamtse museum.

Fred Baars en Louis van Gaal tijdens de opening van het museum. Foto Jan Kraaijenbrink

Fred Baars, die samen met zijn vrouw Els en een flink aantal vrijwilligers, het museum heeft opgezet, is zeer tevreden over het eerste halfjaar van Home of Football. “Het loopt fantastisch”, zegt Baars. “We hebben tot nu toe 35 rondleidingen gehad met in totaal 276 bezoekers. Onder hen ook twee Britten uit Derby. Zij waren zo enthousiast dat ze, toen ze hoorden dat wij op zoek zijn naar een paar paspoppen om de kleding van Louis van Gaal uit te stallen, spontaan hebben toegezegd deze vanuit Engeland naar Braamt te sturen.”

Het museum bevat duizend kilo aan attributen uit de voetballerij, van Ajax tot Feyenoord en De Graafschap en van internationale clubs over de hele wereld. Foto’s shawls, shirtjes, vlaggen, kaartjes, speldjes, alles wat Fred Baars maar te pakken kon krijgen, is er ondergebracht. Daarbij ook veel spullen van Louis van Gaal zelf, waarmee Fred Baars al sinds de negentiger jaren bevriend is.

Museumbezoek
Het museum is alleen op afspraak te bezoeken. De entree is gratis, maar Fred en zijn mensen rekenen wel op een vrije gift, die fiftyfifty verdeeld wordt onder de beide goede doelen, Spieren voor Spieren en Bergh in het Zadel voor de kankerbestrijding. Bezoek met een groep het museum ‘Home of Football’ en laat je uitgebreid door Fred Baars himself rondleiden. Maak daarvoor een afspraak met de familie Baars, telefoon 06-28641329 of 06-22006886.

Meer informatie staat op www.homeoffootball.info. Wie niet in de gelegenheid is om in Braamt te gaan kijken, maar toch al een gift wil doen voor de beide goede doelen, kan deze bijdrage overmaken op bankrekeningnummer NL65 RABO 0320241572. Het museum is te vinden aan de Heuvelwijk 10 in Braamt. Vanaf Zeddam voorbij de afslag Braamt het eerste pad aan de rechterkant in.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.