Herfstactie Laco levert ruim duizend euro op

’s-HEERENBERG – Elk jaar in oktober probeert Laco Sportcentrum in ’s-Heerenberg een actie op touw te zetten voor een goed doel, namelijk Bergh in het Zadel. Soms is dat een spinningmarathon, maar dit jaar koos het sportcomplex weer voor een herfstactie en dat werd wederom een groot succes.

Els Derksen bij haar kraam in sportcomplex Laco.

De opbrengst was 1035,75 euro, bijeengebracht door de verkoop van herfststukjes en pompoenen. Alle 35 medewerkers van het sportcentrum hebben aan het project  meegewerkt door het verzamelen van attributen, een flinke aanhangwagen vol, waarvan de spil in de actie, Els Derksen uit Braamt, de mooiste herfststukjes heeft gemaakt. Maar liefst 100 creaties wist zij van alle materialen samen te stellen en in de hal van het sportcentrum te etaleren en ter verkoop aan te bieden.

Dat Els Derksen zoveel tijd in deze actie heeft gestoken en dat al voor de vijfde keer, heeft een speciale reden. Haar man Richard is een paar jaar geleden aan kanker overleden. Dat gaf haar een extra stimulans om zich opnieuw voor de Laco-actie in te zetten. Op vrijdag 21 december heeft Els, samen met manager Daniella Peters van Laco de cheque overhandigd aan Wim Hendriksen, bestuurslid van Bergh in het Zadel. Ook kreeg hij van Laco een bos bloemen aangeboden, maar die gaf hij meteen door aan Els Derksen. Hij vond dat de grote stimulator van de actie dat dubbel en dwars verdiend had.Facebooktwittergoogle_plus

Sjaak Reumer
Over de schrijver
Sjaak Reumer is geboren en getogen in ’s-Heerenberg en was tot zijn pensionering gedurende meer dan 40 jaren werkzaam als boekhouder bij Rabo Verpakkingen B.V. Zijn hobby’s zijn onder meer het organiseren van wielerwedstrijden, zoals in het verleden de Grote Prijs Wieler Revue en tegenwoordig de Henk Lubberding Classic en het schrijven voor diverse bladen. Zo maakt hij al jaren deel uit van de redactie van carnavalskrant De Waskuup. Daarnaast is hij oud-prins en erelid van de ’s-Heerenbergse carnavalsverenging en is hij sinds zijn pensionering PR-voorzitter van Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding.