Hardloopclinics De Loper met Gert Jan Wassink en Herman Lenferink

’s-HEERENBERG – In het kader van de Nationale Sportweek van 18 tot en met 25 april krijgen de trainingen van hardloopvereniging De Loper uit ’s-Heerberg een speciaal tintje.

Nationale SportweekOp donderdagavond 23 april om 19.15 uur verzorgt Gert-Jan Wassink een speciale techniektraining, vooral bedoeld voor ervaren lopers. Op zaterdagmorgen 25 april geeft Herman Lenferink, trainer van Phanos in Utrecht, om 9 uur een training waarbij dieper wordt ingegaan op het trainen volgens de methode ‘Verheul’. Deze training is vooral bedoeld om lopers die niet bij een vereniging trainen inzicht te geven om meer gestructureerd training te genieten.

Meld je aan op ikneemjemee@ikbendeloper.nl en laat weten of je donderdagavond of zaterdagmorgen komt. De trainingen starten op Sportpark De Boshoek aan de Montferlandsestraat 5 in ’s-Heerenberg. Meer informatie staat op www.ikbendeloper.nl.

Fakkelloop
De sportweek wordt zaterdag 18 april geopend met een fakkelloop. De Loper uit ’s-Heerenberg neemt hier ook aan deel en loopt met een groep hardlopers in clubtenue met een fakkel en de vlag van gemeente Montferland naar het centrale podium in Doetinchem. Op het podium worden de fakkels ontstoken in een groter vuur.

Ook Achterhoeker en topatleet Gert-Jan Wassink, zanger Nick Schilder en EK Atletiek 2016 mascotte Adam hebben toegezegd de laatste honderden meters van de fakkelloop mee te lopen. Als landelijke ambassadeur van de Nationale Sportweek sluit hockeyinternational Ellen Hoog ook nog aan.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.