Groots afscheid Nieuw-Dijk voor Werner Bodd

NIEUW-DIJK – Hij was een verenigingsman in hart en nieren. Al 45 jaar lid van voetbalvereniging Sprinkhanen, officier bij schutterij Sint Antonius en huisfotograaf bij onder andere carnavalsvereniging De 11jes. In Nieuw-Dijk ging er geen activiteit voorbij of Werner Bodd was er bij betrokken. Vorige week dinsdag overleed deze op en top Nieuw-Dijker op slechts 52-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.

Werner sprinkhanenAfgelopen voorjaar leek Werner Bodd zijn strijd tegen kanker nog te hebben overwonnen. In juli voltooide hij zelfs de Nijmeegse Vierdaagse en een week later was hij op het schuttersfeest als officier alle dagen van de partij. Hij was dan ook zeer actief lid van schutterij Sint Antonius. Vele jaren voerde hij zijn taken als officier en plaatsvervangend commandant met passie uit.

Na het schuttersfeest werd hij echter weer ziek en een week of zes geleden ging het ineens snel bergafwaarts. Dinsdag 7 oktober overleed hij voor velen toch nog onverwachts.

“We verliezen met Werner een op en top Sprinkhaan”, zegt Frank Buiting namens de voetbalvereniging. “Hij vervulde binnen de vereniging tal van functies. Tot hij vorig jaar ziek werd, was hij penningmeester. Ook was hij jarenlang trainer van de jeugdteams, waarvoor hij veel buitenlandse uitjes regelde. Hij zat in de kantine- en activiteitencommissie. Verder was hij onze fotograaf bij tal van activiteiten. Dat was hij ook voor de schutterij en carnavalsvereniging. Fotograferen was één van de grote hobby’s van Werner.”

Vrijdagavond en zaterdagochtend nam Nieuw-Dijk dan ook op grootse wijze afscheid van hem. Zijn vriendengroep Porresprong zorgde daarbij voor een mooi eerbetoon. De kerk in Nieuw-Dijk zat vrijdagavond met zo’n 750 mensen afgeladen vol. Zaterdagmorgen werd Werner in het bijzijn van ruim 200 familieleden, vrienden en bekenden gecremeerd in Zutphen. Zij namen allen afscheid van een groot verenigings- en familieman, maar bovenal een mooi mens.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.