Gift Home of Football voor Bergh in het Zadel

BRAAMT – Na een uiterst succesvol tweede jaar van het voetbalmuseum ‘Home of Football’ in Braamt was het volgens voetbalfanaat Fred Baars de hoogste tijd om de goede doelen, die hij ondersteunt, opnieuw blij te maken met een cheque. Zoals bekend, kun je het museum op afspraak bezoeken. Er wordt geen entree geheven, maar van de bezoekers wordt gevraagd een vrije gift te doneren.

Dit jaar resulteerde dat in twee cheques van maar liefst 1400 euro elk, voor zowel Spieren voor Spieren als Bergh in het Zadel voor de Kankerbestrijding. Namens Bergh in het Zadel nam Michel Moll de cheque in ontvangst en bedankte hij zowel Fred als zijn vrouw Els Rutting voor deze prachtige gift. Deze wordt toegevoegd aan het project therapieresistentie bij acute leukemie bij kinderen. Bergh in het Zadel heeft hiervoor 500.000 euro toegezegd, zodat in het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie onderzoek naar deze levensbedreigende ziekte kan worden gedaan.

De trotse Fred Baars, die zelf in zijn voetbalmuseum de rondleidingen geeft, blikt met plezier terug op 2018, het jaar waarin hij de 500ste bezoeker mocht ontvangen en 77 rondleidingen gaf. Hoogtepunt van 2018 was echter de gift die het Coöperatiefonds van de Rabobank hem afgelopen oktober toekende, een donatie van 2595 euro. Dit bedrag is inmiddels aangewend om onder andere een kijkhoek te realiseren, waar op een groot scherm de verrichtingen van de voetbalsterren van het heden en verleden te zien zijn.

Een enthousiaste Baars schetst: “Jeugdige bezoekers die Cruijff, Pelé of andere sterren van weleer alleen van horen zeggen kennen, kunnen nu bewegende beelden van deze toppers zien in ons museum.”

Veel vriendengroepen en families zijn erg onder de indruk van de aanwezige spullen, die de fanatieke verzamelaar in zijn collectie heeft. De gesigneerde shirts, boeken, voetbalschoenen en andere memorabilia samen met de humorvolle en bevlogen anekdotes van Fred zorgen voor een heerlijke middag of avond. Verdere informatie staat op www.homeoffootball.info.