Gezamenlijk kerstdiner voor bewoners Braamt

BRAAMT – In het dorpshuis in Braamt werd op tweede kerstdag voor het eerst een kerstdiner voor de dorpsbewoners gehouden. “Kerst vier je liever niet alleen”, zeggen de initiatiefneemsters Wendy Schuirink en Irene Jansen. “Dat was voor ons de reden om het diner te organiseren.”

Met het kerstdiner voor dorpsbewoners, die niet alleen willen zijn met kerst of gezellig met andere dorpsbewoners willen eten, kwam er voor de twee initiatiefneemster een wens uit. “Het aantal aanmeldingen was boven verwachting”, vertellen ze. “Mede dankzij sponsoren konden de bewoners voor een gereduceerd bedrag aanschuiven aan een mooi gedekte tafel voor een heerlijk 4-gangen diner.”

De vrolijke menukaartjes werden gemaakt door de leerlingen van basisschool De Boomgaard. Er was ook een gratis verloting, eveneens mogelijk gemaakt door de sponsoren. “Wij wisten niet wat we konden verwachten, maar dit overtreft alles”, zeggen de gasten enthousiast. Voor de initiatiefneemster reden genoeg om in 2018 op tweede kerstdag opnieuw een kerstdiner te organiseren voor de inwoners van Braamt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.