Geslaagd jubileumweekend voetbalvereniging Sprinkhanen

NIEUW-DIJK – Voetbalvereniging Sprinkhanen vierde op zaterdag 23 april haar 80ste verjaardag. Hiervoor werden de afgelopen weken verschillende activiteiten ontplooid. Zo mochten alle jeugdleden op 15 april de wedstrijd De Graafschap-FC Twente. Hoogtepunt was echter het jubileumfeest zaterdag op sportpark De Meikamer.

Wereldkampioen freestyle voetballen Nasser el Jackson leerde de jeugd allerlei trucjes. Foto Frank Buiting

Wereldkampioen freestyle voetballen Nasser el Jackson leerde de jeugd allerlei trucjes. Foto Frank Buiting

De ‘Haantjes’ hadden geregeld dat alle wedstrijden van de jeugd die dag thuis werden afgewerkt. Alle tegenstanders verleenden hun medewerking en werden, als beloning, op iets lekkers getrakteerd.

Aan het einde van de middag stond het hoogtepunt van dit jubileum op het programma. Sprinkhanen organiseerde namelijk het Montferlands kampioenschap bal hoog houden. Als speciale gast voor deze middag hadden de ‘Hanen’ wereldkampioen free style voetballen Nasser el Jackson uitgenodigd. Hij kwam de jeugd vermaken met spectaculaire trucs en een pannashow. Alle kinderen mochten het vervolgens één tegen één tegen hem opnemen.

Ook waren er twee spelers van De Graafschap aanwezig: Lion Kaak en Bart Straalman. Alle kinderen kregen de gelegenheid om met hen op de foto te gaan. Deze foto krijgen ze van de vereniging Sprinkhanen als aandenken aangeboden. Van de gezichten van de kinderen was duidelijk af te lezen dat zij, ondanks de kou, een fantastisch middag hebben gehad.

Duidelijk was dat er op het kampioenschap bal hooghouden verschillende kinderen waren afgekomen, die bijzonder goed hadden geoefend. Zo gaf de 8-jarige Joey Zweers uit Loil een echte show weg. Zijn record staat inmiddels op 723 keer. Ook was het leuk om te zien dat er een heel meisjesteam van DVC’26 aanwezig was. Ook zij waren erg bedreven in het spelletje.

De prijswinnaars waren:
Categorie 7 t/m 10 jaar meisjes: Maud Hetterscheid uit Loil
Categorie 7 t/m 10 jaar jongens: Bart Raben uit Nieuw-Dijk
Categorie 11 t/m 14 jaar meisjes: Robin Huijgen uit Didam
Categorie 11 t/m 14 jaar jongens: Finn Derksen uit Nieuw-Dijk

Voetbalvereniging Sprinkhanen kijkt terug op een bijzonder geslaagd feestweekend.Facebooktwittergoogle_plus

Edward Raben
Over de schrijver
Edward Raben, onder andere leider van Sprinkhanen 1.